Wat wij doen

Zonaluma initiƫrt foto- en storytellingsprojecten voor kinderen en jongeren, voor ouderen, kwetsbaren, verslaafden en gevangenen en we streven altijd naar ontmoeting, begrip en verbinding.

Wij organiseren exposities, geven fotoworkshops, lezingen en foto- en storytellingscursussen en we maken boeken en magazines.

Zonaluma heeft sinds haar oprichting in 2004 (Michalovce, Slowakije/Den Haag, Nederland) een aantal kleinschalige projecten gedaan. Zo maakten wij een kaartspel voor Haagse drugsverslaafden en een kwartetspel voor Roma-kinderen in Slowakije.
Ook maakte Zonaluma een fotoboek over de Romani, de grootste en meest verguisde minderheid van Europa: The good, the bad and the Roma.

Van 2015 tot 2018 initieerde Zonaluma het grootschalige en multiculturele seniorenproject Hollandse Wijzen. Een (visueel antropologisch) ontmoetingsproject in 9 provincies van NL met fotografie als middel, en verbinding als doel.

Ons team geeft regelmatig foto-en verhalencursussen met als doel het verbinden van mensen en het tot elkaar brengen van culturen.