Hollandse Wijzen

Met het project HOLLANDSE WIJZEN ontmoetten, in de twaalf provinciën, ouderen met verschillende achtergronden elkaar. De ouderen hebben allen hun eigen cultuur en tradities. Onder meer uit China, Suriname, Senegal, Iran en de Roma gemeenschap. Maar er is ook aandacht voor subculturen zoals ‘roze’ ouderen, transgenders, een kloosterorde of oud-Mijnwerkers. Nederland bestaat uit bont gezelschap aan ouderen en HOLLANDSE WIJZEN laat hen met elkaar kennismaken door actief aan de slag te gaan met fotografie.

HOLLANDSE WIJZEN geeft ouderen de ruimte zich te verdiepen in de wereld van kunst, cultuur en fotografie. De ouderen volgen een cursus fotografie en brengen, met ondersteuning van een professionele fotograaf, hun eigen wereld in beeld. Meer nog is het een ontmoetingstraject, uitgebreide visite, en bovenal wordt er veel gelachen en soms wat gehuild. Zo leuk maar ook intens is Hollandse Wijzen.

De zelfgemaakte foto’s, aangevuld met de verhalen van de ouderen, bieden een kijkje in de belevingswereld van ouderen van diverse pluimages. 

Zie hier het boek dat wij realiseerden.